Γαλλία: Με δακρυγόνα διαλύθηκε η αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων νωρίς την Τετάρτη το πρωί για να διαλύσει διαδήλωση που γινόταν στο Παρίσι σε διαμαρτυρία για τον θάνατο το 2016 του 24χρονου μαύρου Γάλλου Ανταμά Τραορέ σε αστυνομική επιχείρηση και σε υποστήριξη των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων αφού κάποιοι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα σε λεωφόρο στο βόρειο Παρίσι. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα εκεί για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στη μνήμη του Τραορέ. Οι διαδηλωτές αψήφησαν απαγόρευση της αστυνομίας για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης λόγω του κινδύνου πρόκλησης ταραχών και εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η διαδήλωση προσήλκυσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την προσοχή ανθρώπων που υποστηρίζουν το κίνημα “Black Lives Matter” και αυτών που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις που γίνονται στις ΗΠΑ έπειτα από τη δολοφονία στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ.

 

Σχετικά Νέα