

Για «περισσότερη δράση» ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση κοριών στο Παρίσι, δεσμεύτηκε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα.
«Θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με φορείς συγκοινωνιών για να ενημερώσω για τις ενέργειες που θα γίνουν και την περαιτέρω δράση για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Για καθησυχασμό και για προστασία», έγραψε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον.
Χθες Πέμπτη, η δημαρχία του Παρισιού ζήτησε από την κυβέρνηση «ένα σχέδιο δράσης» κατά των κοριών, εκφράζοντας ανησυχία για μια «σημαντική επανεμφάνιση» αυτού του είδους παράσιτου.
«Το κράτος πρέπει επειγόντως να συγκεντρώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης ανάλογο με αυτή τη μάστιγα, καθώς ολόκληρη η Γαλλία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες», προειδοποίησε ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού.
«Οι κοριοί υπήρχαν ήδη»
Εντούτοις, «δεν υπάρχει καμία απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (…) Οι κοριοί υπήρχαν ήδη», είπε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Αλλά, όπως είπε «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια ευκαιρία» να «μπούμε σε μια λογική δημόσιας υγείας».
Ύπαρξη κοριών έχει αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κινηματογράφους, τρένα μεγάλων αποστάσεων, στο μετρό του Παρισιού και σε ζώνες αναμονής του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ. Δεν αποδεικνύονται όμως όλα αυτά τα κρούσματα.
Για παράδειγμα, σε ένα τρένο της γραμμής 8 του μετρό του Παρισιού αναφέρθηκε «υποψία για παρουσία κοριών στην καμπίνα μηχανοδηγού» την Τετάρτη, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών του Παρισιού (RATP). Ωστόσο, ολόκληρο το τρένο εξετάστηκε και τα αποτελέσματα «είναι αρνητικά», ανέφερε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Σε όλο τον εξοπλισμό μας γίνεται τακτικός εντατικός καθαρισμός (…) Τις τελευταίες ημέρες δεν έχει παρατηρηθεί καμία αποδεδειγμένη παρουσία κοριών στον εξοπλισμό μας», είτε σε μετρό, τραμ ή λεωφορείο, είπε.
Ο σιδηροδρομικός όμιλος SNCF τόνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία αποδεδειγμένη περίπτωση παρουσίας κοριών μέσα τις τελευταίες ημέρες σε τρένα μεγάλης ταχύτητας».
Αφού εξαφανίστηκαν από την καθημερινότητα τη δεκαετία του 1950, τα συγκεκριμένα έντομα επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
-
Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι πάντα στο μυαλό μου το ποιος θα με διαδεχθεί – Η επιλογή είναι του λαού», η αινιγματική δήλωσή του
Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν. Και.
Ο Έλον Μασκ απέκτησε δική του πόλη στο Τέξας με όνομα «Starbase»
Η έδρα της εταιρείας πυραύλων SpaceX του Έλον Μασκ στο Νότιο Τέξας είναι πλέον.
Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά για το Κυπριακό: «Η μητέρα Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”»
Σκληρή στάση, συνεχίζει να κρατά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με.
-
Τεράστιος κρατήρας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από τον πύραυλο των Χούθι
Έναν τεράστιο κρατήρια με μήκος και βάθος δεκάδων μέτρων «άνοιξε» ο πύραυλος με τον.