

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι στη Γαλλία έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν χθες, Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε πως περιορισμοί μπορεί να επιβληθούν στους πολίτες, αν δεν έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό ότι έχουν εμβολιαστεί ή ότι έχουν κάνει τεστ Covid και είναι αρνητικό.
Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε σαρωτικά μέτρα για την καταπολέμηση μιας αύξησης που καταγράφεται στις μολύνσεις και δήλωσε πως ο εμβολιασμός προς το παρόν δεν θα είναι υποχρεωτικός για το γενικό κοινό, αλλά υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα επικεντρωθούν σ’ αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι.
Ο πρόεδρος δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.
Ο Στανισλάς Νιόξ-Σατό, ο οποίος ηγείται του Doctolib, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας που χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RMC πως αριθμοί ρεκόρ πολιτών ζητούν να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση του προέδρου.
«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ’ ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Νιόξ-Σατό.
Ο Μακρόν δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως το υγειονομικό πιστοποιητικό, που απαιτείται για να παρακολουθήσει κανείς εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, θα χρησιμοποιείται πλέον πολύ ευρύτερα, μεταξύ άλλων και για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.
Το εν λόγω πιστοποιητικό θα χρειάζεται επίσης από τις αρχές Αυγούστου για να επιβιβαστεί κάποιος σε αμαξοστοιχίες μεγάλων αποστάσεων και σε αεροπλάνα, κάτι που αποτελεί περαιτέρω κίνητρο για να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς αρχίζει η περίοδος των θερινών διακοπών.
Μια επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και η αιφνίδια αύξηση των νέων μολύνσεων εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής και πλέον κυρίαρχης παραλλαγής Δέλτα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στρατηγική της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο στη Γάζα 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο σήμερα στη Γάζα 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του.
Ρούμπιο: Πολλές αραβικές χώρες έτοιμες να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο εμφανίστηκε βέβαιος σήμερα ότι πολλές αραβικές χώρες.
Γάζα: Το Ισραήλ ανακοινώνει ότι 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ εισήλθαν στον παλαιστινιακό θύλακα
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο σήμερα στη Γάζα 100 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του.
Τα προγράμματα REARM και SAFE πυλώνες για Ευρωπαϊκή Άμυνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει δύο σημαντικές πρωτοβουλίες – το Σχέδιο ReArm Europe και.