

Στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών αναφέρεται δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ Handelsblatt. «Μόλις στα μέσα του 2015 το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η αναταραχή στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα δημιουργεί πλέον νέες ανησυχίες ότι τα ελληνικά ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν και πάλι μεγάλα προβλήματα. Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δεν βλέπει όμως τέτοιο κίνδυνο. «Οι ελληνικές τράπεζες είναι πιο ανθεκτικές από ό,τι πριν από μερικά χρόνια και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ώστε να απορροφήσουν τις επιπτώσεις μιας οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Handelsblatt.
Οι τράπεζες έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο στην εκκαθάριση των ισολογισμών τους (από μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα χάρη στην αύξηση των καταθέσεων και την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές», συμπλήρωσε (….) Και πράγματι οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την αναταραχή των ετών της κρίσης μεταξύ 2010-2018. (… )
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας βλέπει επίσης τις τράπεζες σε καλή κατάσταση, αλλά προτρέπει σε επαγρύπνηση απέναντι στην «παγκόσμια αβεβαιότητα και τις νέες προκλήσεις»: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις σε στενή συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα».
Σχετικά Νέα
Τσίπρας: LIVE η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας από το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, πλαισιωμένος από τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη.
Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: ΕΔΕ από ΕΚΑΒ και 1η ΥΠΕ – Τι καταγγέλουν συγγενείς της
Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από.
Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: Καταγγελία συγγενών – Περίμενε για ώρες ασθενοφόρο
Ήταν μία νεαρή γυναίκα, μόλις 19 ετών, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο Υγείας της Νέας.
Ε. Καϊλή: Τι είπε για τη σύλληψή της και την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών
Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή, άφησε σοβαρές.