Γ. Στόλτενμπεργκ: «Η Ουκρανία θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας»

Η Ουκρανία «θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας» στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας παρά «τη σκοτεινή χρονιά απελπισίας» που πέρασε από την εισβολή της χώρας από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλουμε να πολεμούμε γι’ αυτήν κάθε μέρα. Σήμερα, για την ελευθερία του πολεμά ο ουκρανικός λαός. Και παρά τη σκοτεινή χρονιά απελπισίας και καταστροφής, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του θα νικήσουν πέραν αμφιβολίας», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

«Η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία»

Εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις «προτάσεις» του Πεκίνου ως προς τον τερματισμό του πολέμου, ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας δήλωσε ότι η Κίνα «δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Σχετικά με τις προτάσεις και τα σημεία που παρουσιάσθηκαν από την Κίνα, κατ’ αρχάς, η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία, διότι δεν υπήρξε σε θέση να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Και επίσης υπέγραψε λίγες ημέρες πριν από την εισβολή συμφωνία (…) για απεριόριστη σύμπραξη με τη Ρωσία», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα