

Η Κίνα πρέπει να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας στο Brussels Forum , του German Marshall Fund.
Ερωτηθείς για το εάν η Κίνα μπορεί να είναι αξιόπιστος διαμεσολαβητής στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Στόλτενμπεγκ ανέφερε ότι «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει».
«Πραγματικά πιστεύω ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να κρίνουν ποιες είναι οι συνθήκες, ποιο είναι το πλαίσιο για ενδεχόμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.
Αυτό που έχουμε πει στην Κίνα είναι βέβαια ότι πρέπει να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρέχουν στήριξη ή όπλα στην Ρωσία. Ανησυχούμε ότι βλέπουμε γενικότερα, ότι η Ρωσία και η Κίνα δουλεύουν όλο και πιο στενά μαζί», συμπλήρωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας.
Όσον αφορά στην ένταξη της Ουκρανίας στη ΝΑΤΟ, επισήμανε ότι «σε σχέση με αυτό το ζήτημα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην Συμμαχία και φυσικά ο μόνος τρόπος για την λήψη αποφάσεων στο ΝΑΤΟ είναι με ομοφωνία».
«Είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τον δρόμο που είναι μπροστά και σε σχέση με τις φιλοδοξίες των Ουκρανών για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν μπορεί να πει ακριβώς ποια θα είναι η τελική απόφαση στη Σύνοδο του Βίλνιους γι’αυτό το θέμα» ανέφερε.
Τέλος, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι «αυτό που επείγει τώρα είναι η Ουκρανία να υπερισχύσει ως ένα ανεξάρτητο έθνος, γιατί αν δεν υπερισχύσει, τότε δεν υπάρχει θέμα ένταξης για να συζητήσουμε».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μικτές τάσεις στις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών μετά την παρέμβαση Τραμπ για μείωση τιμών φαρμάκων
Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν μικτές τάσεις τη Δευτέρα, μετά την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος.
Το Μεξικό αναμένει πρόωρη αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου USMCA – Οι ΗΠΑ ζητούν να λαμβάνουν καλύτερους όρους
Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένει το Μεξικό ότι θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη αναθεώρηση του.
ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες τους δασμούς-Πώς επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου
Σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών κατέληξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και.
Το μήνυμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.