Γ. Μπαλάφας: Η ΝΔ έφερε τροπολογία το 2013 για να κουκουλώσει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Παραπολιτικά και τoν δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις διώξεις για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

«Θα ήμουν ευτυχής αν η πολιτική αντιπαράθεση γινόταν μόνο στο επίπεδο των πολιτικών απόψεων και σχεδιασμών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα είχαμε να επιδείξουμε ότι αυτές τις μέρες προωθούμε πολιτικές και μέτρα ανακούφισης, όπως το επίδομα για το παιδί, το επίδομα ενοικίου, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τα αναπηρικά επιδόματα , εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ προχωράμε με τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και την ρύθμιση των συντάξεων χηρείας. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, θα μας έλεγε για την ιδιωτική ασφάλιση και τις συντάξεις πείνας που προκρίνει στα πρότυπα του μοντέλου Πινοσέτ, για την επαναφορά του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα και για αλλά πράγματα που έχει ξανακάνει, όπως απολύσεις εργαζομένων.

Ωστόσο, με πρωτοβουλία των δικαστικών αρχών -και όχι δική μας- ήρθαν στο φως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, όπως συνηθίζει να υποστηρίζει η ΝΔ κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι πρωτοβουλίες των δικαστικών αρχών πρέπει να είναι σεβαστές και να αντιμετωπίζονται σε κάθε περίπτωση με τον ίδιο τρόπο. Η υπόθεση αφορά τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται λόγος για επισφαλείς δανειοδοτήσεις στο όνομα μελλοντικών παροχών στα κόμματα με βάση το τι ποσοστά θα παίρνανε στις επόμενες εκλογές. Τέτοιες περιπτώσεις ο κάθε δικαστής οφείλει να τις φέρνει στο φως ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα κουκουλώνουμε. Αυτό άλλωστε είναι τακτική της ΝΔ που εφαρμόστηκε και με τροπολογία που έφερε η ίδια το 2013, για να κουκουλώσει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις στα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Σεβόμαστε τις αποφασίσεις και τις ενέργειες της δικαιοσύνης και θα δούμε ποιος έχει ευθύνη και ποιος όχι».

Σχετικά Νέα