

«Ο λαός θα εμπιστευτεί ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, που κατάφερε να κερδίσει ξανά την αξιοπιστία για τη χώρα και την οικονομία μας» τόνισε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο «Real FM της Θεσσαλονίκης» ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.
«Οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ βλέπουμε να βρίσκονται πλέον σε “ελεύθερη πτώση” ενώ ανησυχεί όλους μας. η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει, τόσο ειδικότερα στο ασφαλιστικό, όσο και γενικότερα. Πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή και έφεραν ξανά το ΔΝΤ, αλλά και αλλού και διεύρυναν την κοινωνική ανισότητα» είπε στη συνέχεια.
«Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να υπερδιπλασιάσουμε τα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική. Ήταν στα 800 εκατομμύρια και πήγαν στα 3,5 δισεκατομμύρια» ανέφερε, σε αντιπαραβολή με το πρόγραμμα της ΝΔ, που θέλει να διαλύσει πάλι το κοινωνικό κράτος, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης ανάπτυξης, που βασίζεται σε φοροελαφρύνσεις για λίγους. Από την άλλη μεριά, η ένταξη στις 120 δόσεις των επιχειρήσεων με τζίρο έως 2 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της οικονομίας» επεσήμανε.
Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, σημείωσε ότι χάρη «στην ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί άλλες συνθήκες, οι οποίες μαζί με τις συμμαχίες, που έχουν συνάψει από κοινού Αθήνα και Λευκωσία, έχουν αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, ενώ την ίδια ώρα, η Άγκυρα είναι διεθνώς απομονωμένη».
Σχετικά Νέα
Διευκρινίσεις Π. Μαρινάκη για τις ψησταριές στα πανηγύρια-Τι είπε για αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών
Για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα πανηγύρια να ψήνουν σουβλάκια κλπ.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κ. Μητσοτάκη για την Ομάδα Αλήθειας κατέθεσε ο Σ. Φάμελλος
Επιμένει στο “σκάνδαλο”, όπως το αποκαλεί, της Ομάδας Αλήθειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης.
Κ. Μητσοτάκης για δημογραφικό: Από τα πιο κρίσιμα προβλήματα της χώρας
Ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το δημογραφικό, σε.
ΚΚΕ: Τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μελόνι είναι αυτά που αφορούν τις μπίζνες των ομίλων των δύο χωρών
Σε σχολιασμό των δηλώσεων των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ιταλίας, Τζόρτζια.