Φραγμός με κλούβες της αστυνομίας γύρω από τη ΔΕΘ

Φρούριο θυμίζει η περιοχή γύρω από τη ΔΕΘ πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το Συνεδριακό Κέντρο καθώς και σε βασικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό.

Δώδεκα κλούβες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην έκθεση όπως θα δείτε και στα πλάνα που έχουμε αναρτήσει. Κιγκλιδώματα αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ είναι ανεπτυγμένες προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η δημιουργία φραγμού σε όσους επιχειρήσουν να μπούν στην Πολυτεχνική Σχολή. Εάν αυτό δε γίνει, δεν αποκλείεται να δούμε την αστυνομία -με δεδομένη την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου- να επιχειρεί εντός Πανεπιστημιακού χώρου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

3.500 αστυνομικοί, διαφόρων υπηρεσιών, συμμετέχουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας, οι μισοί εκ των οποίων μεταβαίνουν στη συμπρωτεύουσα από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο συντονισμός γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όπου θα παρίσταται η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δήμητρα Τσιαρδακλή, ενώ ακόμα μία εισαγγελέας, η Βασιλική Μπούρα, θα βρίσκεται στους δρόμους μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κοντά στο εκθεσιακό κέντρο.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Νέα