

Φωτογραφίες από τα πλωτά γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, τα οποία συνοδεύουν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ανήρτησε στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ήρθε αμέσως μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Απορούμε για τις δηλώσεις που έκανε σε μία συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σχετικά με τις, σύμφωνες προς το διεθνές δίκαιο, εργασίες που διεξάγει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο τίτλος “το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης” ανήκει βασικά στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.
«Όσον αφορά τις πηγές των υδρογονανθράκων, όσο η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμπεριλαμβάνει τους Τουρκοκυπρίους στον διαμοιρασμό των εσόδων και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και όσο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το Νησί, όπως προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ερντογάν.
Σχετικά Νέα
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ – Nετανιάχου για την κατάσταση σε Γάζα – Ιράν
Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου,.
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.