

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις πρώτοι μετανάστες που απολογήθηκαν για τη φωτιά στον Έβρο.
Οι τέσσερις που αφέθηκαν ελεύθεροι κατάγονται από το Πακιστάν, ενώ οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες θα απολογηθούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι στους μετανάστες έχει ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό που στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις των τριών αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων».
Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι «πολιτοφύλακες»
Αντίθετα με τους τέσσερις μετανάστες, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν οι τρεις αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες».
Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Βασίλης Δεμίρης, συνήγορος του 45χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος να έλκει το τρέιλερ, «προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως».
«Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός πέντε ημερών όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου», συμπλήρωσε.
Σχετικά Νέα
Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού στη Μύκονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, προχώρησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, για παραβάσεις.
Hellenic Train: Το επενδυτικό πρόγραμμα 360 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει προμήθεια τροχαίου υλικού και αναβάθμιση των μονάδων συντήρησης
Ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο κομβικού χαρακτήρα επενδύσεις, που πραγματοποιούνται στον κλάδο.
Ταξί: «Εισβολή» συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ στο γραφείο του Κυρανάκη καταγγέλλουν συνεργάτες του – Τι απαντά ο Λυμπερόπουλος
«Αγριεύει» η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)..
Καιρός αύριο: Καταιγίδες και βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα – Στους 25 βαθμούς θα «πέσει» ο υδράργυρος
Φθινόπωρο ξεκίνησε να θυμίζει ξανά ο καιρός, με τον συννεφιασμένο ουρανό, τις βροχές και.