

Ορατή από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ) – meteo.gr στην Πεντέλη είναι η μεγάλη δασική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων στη δυτική Αττική.
Η ομάδα «The FLAME project» του ΕΕΑ κοινοποιεί τη σχετική φωτογραφία, ενώ σχολιάζει, παράλληλα, πως «εξαιτίας των βορείων ανέμων που πνέουν, ο καπνός έχε απλωθεί προς νότο».
«Σε αντίθεση με τις δασικές πυρκαγιές των προηγουμένων ημερών, η συγκεκριμένη πυρκαγιά χαρακτηρίζεται ως wind-driven, δηλαδή καθοδηγούμενη από τον άνεμο», προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.
Νωρίτερα, το meteo.gr ενημέρωσε πως ο καπνός από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας είναι ορατός από το διάστημα. Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε εικόνες σαν αυτές που επεξεργάστηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ανέφεραν οι συντάκτες της ανάρτησής αυτής.
Ο καπνός έγινε για πρώτη φορά ορατός από τον δορυφόρο από λίγο μετά τις 11:00, οπότε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα (αριστερά). Παρασυρόμενος από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους έφτασε λίγο πριν τις 13:00 στο ύψος των Σπετσών (δεξιά), πρόσθεσαν.
Σχετικά Νέα
-
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.