Φοιτητικές Εστίες ΕΚΠΑ: Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης χασίς και mdma

Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας κατείχαν, αποθήκευαν και διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου, αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε αστυνομική επιχείρηση στους χώρους τους, τη Δευτέρα, εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία 217 συσκευασίες ακατέργαστου χασίς, έτοιμες προς πώληση, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία τρία είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Δύο μέλη της, ο ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν μετά από συναλλαγή που πραγματοποίησαν στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, πουλώντας 6,5 και 1,6 γραμμ. χασίς σε δύο επίσης συλληφθέντες, Έλληνα κι αλλοδαπό.

Από την έρευνα που προηγήθηκε, διαπιστώθηκε η συστηματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διέθετε επαγγελματικού τύπου διάρθρωση και οργανωμένη υποδομή, ενώ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης για την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τα μέλη της απέκρυπταν – αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε δένδρα, υδρορροές κ.α σημεία του προαύλιου και περιβάλλοντα χώρου των φοιτητικών εστιών, καθώς και σε όχημα που βρίσκονταν στο χώρο, για το οποίο, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή από το 2015.

Η διακίνηση και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν ομοίως στον υπαίθριο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, χώρους τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιτηρούσαν, όπως και τις κατοικίες τους, που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 359,6 γραμμάρια ακατέργαστης χασίς, μικροποσότητα mdma, 3.530 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τους αλλοδαπούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα