

Η πρόσκληση της Ουκρανίας προς τον Ρόμπερτ Φίτσο, για συζητήσεις σχετικά με συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου, δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας,ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο Σλοβάκο νομοθέτη.
Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη τερματίστηκαν στις αρχές του έτους μετά τη λήξη της συμφωνίας διαμετακόμισης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Η Ουκρανία αρνήθηκε να παρατείνει τη συμφωνία, επιδιώκοντας να σταματήσει τα ενεργειακά έσοδα που πηγαίνουν στη Μόσχα για να χρηματοδοτήσει την σχεδόν τριετή εισβολή της. Ο Φίτσο υποστηρίζει ότι “η κίνηση αυτή έχει βλάψει την οικονομία της Σλοβακίας”.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τη Δευτέρα απηύθυνε πρόταση στον Φίτσο να επισκεφθεί το Κίεβο για να προσπαθήσει να επιλύσει τη διαμάχη τους.
Η επίσκεψη στο Κίεβο “δεν είναι δυνατή”, δήλωσε στο TASS ο νομοθέτης Tibor Gaspar, μέλος της σλοβακικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται επί του παρόντος τη Μόσχα. “Δεν νομίζω ότι θα συμβεί”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η κυβέρνηση της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Δεν υπήρξε επίσης άμεσο σχόλιο από το Κίεβο.
Ο Φίτσο τόνισε ότι το τέλος της συμφωνίας διαμετακόμισης έβλαψε τη Σλοβακία, καθώς ανέβασε τις τιμές του φυσικού αερίου και επίσης τερμάτισε τα τέλη διαμετακόμισης που είχε κερδίσει στέλνοντας το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.