Φιλιππίνες: Πάνω από 18.000 κρούσματα και 161 νεκροί σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 18.012 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 161 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο αρχιπέλαγος των περίπου 110 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει τους 34.498 νεκρούς επί συνόλου 2.121.308 μολύνσεων.

Ο αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη χώρα, ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίνγκε, παρότρυνε τις αρχές να αυξήσουν τα τεστ για να εντοπίζονται εστίες μετάδοσης. Η υποβολή σε τεστ μόνο των στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αρκεί, εξήγησε.

Η μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κύματος μολύνσεων, το οποίο αποδίδεται στην εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Παρά τη συνεχιζόμενη έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνηση του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αρθεί το lockdown στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας (13 εκατ. κάτοικοι) και να αντικατασταθεί από μέτρα πιο τοπικού χαρακτήρα.

Ως τη Δευτέρα είχαν χορηγηθεί πάνω από 36 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με πάνω από 15 εκατ. κατοίκους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Οι αρχές έχουν θέσει στόχο να ανοσοποιηθούν 70 εκατ. πολίτες μέσα στη χρονιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα