Φαρμακοβιομηχανίες: Δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων

Τη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συστήματος, αναλαμβάνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την ΑΑΔΕ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η παρασκευή των αντισηπτικών διαλυμάτων θα γίνει σε εργοστάσια παραγωγής των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, που διαθέτουν τη σχετική άδεια, χρησιμοποιώντας τις ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και τον κόσμο, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης, στους φαρμακοποιούς και στην κοινωνία, που αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη – σε παγκόσμιο επίπεδο – κατάσταση.

Ολόκληρη η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συνεισφέρει συλλογικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιτρέποντας στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα