

Κλειστό έως τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς, σύμφωνα με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ανακοίνωση
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.
Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες.
Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού».
Σχετικά Νέα
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.
Έντονη διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων για το «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ»
Η κατάσταση που επικρατεί στο «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ» και η πολιτική που έχει επιλέξει να.
Θρίλερ στη Λάρισα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της
Νεκρή μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Λάρισας, βρέθηκε μία γυναίκα το απόγευμα.