Φάμελλος: Αντιμετωπίσαμε οριστικά περιπτώσεις κατάχρησης Κοινωνικού Τιμολογίου

Στον τρόπο που είχε αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αναφέρεται με δήλωσή του ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

«Η περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας, καταχρηστικά ενταγμένου στο ΚΟΤ, με μεγάλη οφειλή στη ΔΕΗ, είναι μία από τις περιπτώσεις που αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρείας, πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η εταιρεία ξεκίνησε επιτόπιους ελέγχους των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου. Στις αρχές του 2018, προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του ΚΟΤ, με στόχο να αρθούν οι στρεβλώσεις του προηγούμενου συστήματος που επέτρεπαν την καταχρηστική ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά και να ενισχυθούν ουσιαστικά όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

“Η παρεχόμενη έκπτωση διπλασιάστηκε, από 30% στο 70% για τους πιο αδύναμους και αντιμετωπίστηκαν οριστικά περιπτώσεις κατάχρησης του ΚΟΤ, με την αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής, ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε έναν διττό στόχο. Την εξασφάλιση και προστασία των ευάλωτων, λόγω της κρίσης νοικοκυριών, αλλά και την αποκάλυψη και αντιμετώπιση περιπτώσεων καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ”, αναφέρει σχετικά.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα