

Υποχώρησε τον Οκτώβριο η ανεργία στην Ευρωζώνη για πρώτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά 86.000 άτομα τον Οκτώβριο, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας στο 8,4% από 8,5% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.
Αυτή είναι η πρώτη πτώση της ανεργίας από τον Μάρτιο. Ωστόσο, η μέτρηση του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 8,5% από 8,3% προηγουμένως.
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο δείκτης ανεργίας ήταν στο 7,4%.
Στην Ε.Ε. ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε στο 7,6% τον Οκτώβριο, αμετάβλητος από τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 6,6%.
Η Eurostat εκτιμά ότι συνολικά 16,236 εκατ. άνδρες και γυναίκες στην Ε.Ε. εκ των οποίων οι 13,825 εκατ. στην Ευρωζώνη ήταν χωρίς εργασία τον Οκτώβριο. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 2,186 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. και κατά 1,692 εκατ. στην Ευρωζώνη.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μικτές τάσεις στις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών μετά την παρέμβαση Τραμπ για μείωση τιμών φαρμάκων
Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν μικτές τάσεις τη Δευτέρα, μετά την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος.
Το Μεξικό αναμένει πρόωρη αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου USMCA – Οι ΗΠΑ ζητούν να λαμβάνουν καλύτερους όρους
Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένει το Μεξικό ότι θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη αναθεώρηση του.
ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες τους δασμούς-Πώς επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου
Σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών κατέληξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και.
Το μήνυμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.