

Tο υπουργείο Υγείας της Δανίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα που αφορά γυναίκα. Είναι ένα από τα πέντε νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Δανία.
«Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό μόλυνσης γυναίκας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε, συμπληρώνοντας ότι καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται είναι πιθανό να υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.
Μέχρι χθες, κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη Δανία είχαν καταγραφεί μόνο σε ομοφυλόφιλους άνδρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με εξαίρεση τις εγκύους, τα παιδιά και τους ανοσοκατεσταλμένους, ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από την ευλογιά των πιθήκων είναι χαμηλός για τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού.
Ο υπουργός υγείας της Δανίας τόνισε ότι έχει επεκταθεί η εμβολιαστική εκστρατεία ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε στις 12 Αυγούστου την αγορά επιπλέον 10.000 εμβολίων Imvamex κατά της ευλογιάς των πιθήκων από τη δανική φαρμακοβιομηχανία Bavarian Nordic, ύστερα από την απόφαση των υγειονομικών αρχών να επεκτείνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε στις 17 Αυγούστου ότι 176 γυναίκες μολύνθηκαν από την ευλογιά των πιθήκων σε όλη την Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 1,1% του συνόλου των κρουσμάτων στη Γηραιά Ήπειρο.
Σχετικά Νέα
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.
Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν νομοθεσία για επαλήθευση ηλικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού στα social media
Η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία προτίθενται να προωθήσουν.