Εύα Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν τις τελευταίες 72 ώρες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από παραγγελία του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα.

Παράλληλη έρευνα, πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι της αδελφής της Μαγδαλένας στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες μετείχε και Βέλγος εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους.

Από χθες Τρίτη (28/6) η Εύα Καϊλή, με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί της Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είναι πλέον ελεύθερη να ταξιδεύει εντός Σένγκεν χωρίς περιορισμούς.

Αυτό αποφάσισε Εφετείο των Βρυξελλών όπως ανακοίνωσαν σήμερα (27/6) οι δικηγόροι της Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να γυρίσει και στην Ελλάδα, εφόσον το επιθυμεί.

«Με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο Σένγκεν χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής», αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων της.

Η απόφαση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πρόσφατα θεάθηκε στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με την κόρη της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα