«Έξω οι Αντίχριστοι» – Νέα συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων και του προσωπικού αριθμού

Έξω από την Παλαιά Βουλή και δίπλα στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες πολίτες.

Ο λόγος ήταν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν τις νέες ταυτότητες ως «εργαλείο ελέγχου» και τον προσωπικό αριθμό ως «χάραγμα του Αντίχριστου», ζητώντας να μην εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα απόκτησής τους.

«Όχι στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα, Όχι στον Ισόβιο Αριθμό Ανθρώπου – Αρνούμαι να την παραλάβω. Σφραγίστηκα μία φορά με τη χάρη του Θεού όταν βαπτίστηκα. Δεν θα σφραγιστώ τώρα με τη χάρη του αντίχριστου» ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για τον Προσωπικό Αριθμό πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότειναν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη ώστε, όπως είπε, «να μπορούμε να βγάλουμε τον Προσωπικό Αριθμό και να τον εντάξουμε στις ταυτότητές μας», όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Προσωπικός Αριθμός θα είναι ένας μοναδικός αριθμός, παρόμοιος με τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ, θα αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 9 αριθμητικά, ενώ θα χορηγείται άπαξ με τη γέννηση κάθε ατόμου και με τον οποίο θα γίνονται εφεξής όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα