

Τεράστια τα έσοδα των μελών της από τη δράση τους.
Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που έκλεβαν οχήματα και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια στην Αττική, προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τεράστια τα έσοδα των μελών της από τη δράση τους.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της πρώτης σπείρας, που έκλεβε αυτοκίνητα, είναι ότι τα μέλη της διέθεταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (φορητούς υπολογιστές που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων που ήταν στόχοι τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δυσεύρετο εξοπλισμό, μεγάλης αξίας, που τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό, ενώ είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σπείρα με ανάλογη υποδομή στην κλοπή οχημάτων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 8 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματιστεί, μάλιστα, παλαιότερα ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας από τους δράστες, από το 1992 έως και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για ανάλογα αδικήματα.
Παράλληλα, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, που αποθήκευαν σε ειδικούς χώρους που διατηρούσαν άτομα που συνεργάζονταν με τους δράστες.
Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα διοχέτευαν οι δράστες αυτούσια ή σε ανταλλακτικά – εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει και το οποίο επεκτεινόταν και εκτός Αττικής. Ειδικότερα, σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.
Η αστυνομία εκτιμά ότι από την διαπιστωμένη δράση τους το ποσό που αποκόμισε η σπείρα ανέρχεται σε 300.000 ευρώ περίπου, αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο το παράνομο κέρδος της εάν συνεκτιμηθεί η διάρκεια της δράσης τους, σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης μεμονωμένων ανταλλακτικών οχημάτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.