

Αυξάνονται ολοένα περισσότερο τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τα θύματα της COVID-19 στην Αίγυπτο, με τη χώρα να καταγράφει το τελευταίο 24ωρο τις περισσότερες μολύνσεις και τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη μέρα: 1.289 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 34 νέα θύματα.
Πρόκειται για τους βαρύτερους αριθμούς από τη 14η Φεβρουαρίου, όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης στη χώρα.
Συνολικά μέχρι σήμερα τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 22.082, ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει τους 879.
Πρόσφατα ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Αιγύπτου Χάλιντ Άμπντελ Γκαφάρ σημείωσε ότι τα πραγματικά κρούσματα πιθανόν είναι ως και πενταπλάσια από αυτά που έχουν καταγραφεί επίσημα.
Η κλιμάκωση της επιδημίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καταγράφεται παρότι συνεχίζεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο κόσμος πάντως μπορεί να κινείται πλέον περισσότερες ώρες, πιο συγκεκριμένα από τις 06:00 ως τις 20:00, με προστατευτικές μάσκες στους δημόσιους χώρους. Οι παραβάτες του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αντιμετωπίζουν πρόστιμο ως και 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 230 ευρώ).
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK
Ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
Η Τουρκία προετοιμάζει την απομάκρυνση υπηκόων της από την Τρίπολη της Λιβύης
Η Άγκυρα ετοιμάζεται σήμερα να απομακρύνει τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στην Τρίπολη, την.
Ουκρανός αξιωματούχος: Ο Ζελένσκι δεν θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, θα στείλει αντιπροσωπεία
Μια ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντήσει τους Ρώσους διαπραγματευτές σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τις πρώτες.
Τζ. Πάουελ για το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της Fed: Υψηλά τα επιτόκια μεσοπρόθεσμα λόγω των “σοκ προσφοράς”
Ο πρόεδρος της oμοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Πέμπτη ότι.