

Κορυφαίος παίχτης των νικητών ο Λούκα Ντόντσιτς που τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους κι έγινε ο πρώτος στην Ιστορία της διοργάνωσης, τα τελευταία 30 χρόνια, με +30 πόντους σε τρία συνεχή παιχνίδια.
Το Βέλγιο «παίδεψε» για τρία δεκάλεπτα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία, αλλά δεν κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος από τη στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ (64-63), στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.
Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους (7/15 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 9/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) κι έγινε ο πρώτος στην Ιστορία της διοργάνωσης, τα τελευταία 30 χρόνια, με +30 πόντους σε τρία συνεχή παιχνίδια.
Ο Ντόντσιτς ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα στο πρώτο τρίλεπτο και οι Βαλκάνιοι προηγήθηκαν με 16-8 μόλις στο 4ο λεπτό, δείχνοντας ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι σε μια μαχητική αλλά μονοδιάστατη και χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο ομάδα, που προσπαθούσε να μείνει στο παιχνίδι μόνο με τα μακρινά σουτ.
Αυτό το πέτυχε σε ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 24-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ακολουθώντας από κοντά την ομάδα του Σέκουλιτς (44-41).
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τρίτη περίοδος, με τη διαφορά να παραμένει στους τρεις πόντους (63-60) στο 30΄ και το Βέλγιο, όπως προαναφέρθηκε, να προσπερνά με 64-63 στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου.
Κι ενώ το προβάδισμα θα περίμενε κάποιος να δώσει ψυχολογία στο συγκρότημα του Γκέργκια, συνέβη το αντίθετο. Η Σλοβενία απάντησε με επιμέρους σκορ 10-1, προεξάρχοντος του Ντόντσιτς στην επίθεση και το συνακόλουθο 73-65 έβαλε τέλος στα όποια όνειρα του Βελγίου.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μικτές τάσεις στις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών μετά την παρέμβαση Τραμπ για μείωση τιμών φαρμάκων
Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν μικτές τάσεις τη Δευτέρα, μετά την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος.
Το Μεξικό αναμένει πρόωρη αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου USMCA – Οι ΗΠΑ ζητούν να λαμβάνουν καλύτερους όρους
Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένει το Μεξικό ότι θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη αναθεώρηση του.
ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες τους δασμούς-Πώς επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου
Σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών κατέληξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και.
Το μήνυμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.