Εθνική μπάσκετ: Το Τουρνουά Ακρόπολις επιστρέφει στο ΣΕΦ μετά από 25 χρόνια

Πέρασαν 25 χρόνια από το τελευταίο ματς της Εθνικής μπάσκετ στο ΣΕΦ, για το τουρνουά Ακρόπολις.

Το τουρνουά Aegean Ακρόπολις διεξάγεται αυτό το τριήμερο (25-27/6) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το γήπεδο, όπου 37 χρόνια πριν το ελληνικό μπάσκετ έβλεπε την ιστορία του να αλλάζει με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987. Η αυλαία ανοίγει αύριο (25/6), με την αναμέτρηση της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στο Μαυροβούνιο και τη «γαλανόλευκη» να επιστρέφει στο φαληρικό στάδιο, ύστερα από ακριβώς 25 χρόνια, για αυτή τη διοργάνωση.

Ήταν το 1999, συγκεκριμένα, όταν στο τριήμερο 9-11 Ιουνίου η Εθνική Ομάδα είχε αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Ρωσία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ του 1999. Η πρώτη νίκη, μάλιστα, είχε έρθει σχετικά άνετα απέναντι στη «Σκουάντρα Ατζούρα» με 77-53 και πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Σιγάλα, ενώ την ίδια μέρα η Αυστραλία επικρατούσε της Ρωσίας με 81-60.

Τη δεύτερη μέρα, στις 10 Ιουνίου, η Εθνική Ομάδα, που καθοδηγείτο τότε από τον Κώστα Πετρόπουλο, λύγισε λίγο πιο δύσκολα την Αυστραλία με 68-64 και πρώτους σκόρερ τους Παπανικολάου και Κορωνιό με 16 πόντους έκαστος. Στον έτερο αγώνα της ίδιας μέρας, η Ιταλία κατέβαλε με 96-84 τη Ρωσία, κάτι που σήμαινε πως ήδη η ελληνική ομάδα ήταν νικήτρια του τουρνουά, καθώς οι Ρώσοι που αντιμετώπιζε την τελευταία αγωνιστική είχαν δύο ήττες, ενώ Ιταλία και Αυστραλία που μετρούσαν από μία, είχαν ηττηθεί από την Επίσημη Αγαπημένη.

Ο αγώνας με τη Ρωσία, πάντως, μόνο εύκολος δεν ήταν και το σύνολο του Κώστα Πετρόπουλου επικράτησε δύσκολα με 71-70 κι έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Γιαννούλη με 16 πόντους. Πολυτιμότερος της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιώργος Σιγάλας.

Λίγες μέρες αργότερα, στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, η επίσημη αγαπημένη δεν τα είχε καταφέρει και αποκλείστηκε από τον όμιλό της, με την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 να έχει προηγηθεί. Το τουρνουά Aegean Ακρόπολις, πάντως, έβγαλε… πρωταθλητή Ευρώπης, αφού την κούπα σήκωσε η Ιταλία, η οποία είχε καταταγεί 2η στο τουρνουά, με 3η την Αυστραλία και 4η τη Ρωσία. Η τελευταία, από την πλευρά της, πήρε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 1999.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα