Εθνικές εκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες στις 7 το πρωί

Στις 7 το πρωί άνοιξαν για τους ψηφοφόρους τα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Αυτές τις ώρες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.

Για πρώτη φορά φέτος δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.

Η διαδικασία καταμέτρησης

Αφού τελειώσει η ψηφοφορία, θα αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων και στη συνέχεια των σταυρών. Τα αποτελέσματα θα συγκεντρώνονται σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του και θα μεταδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το υπουργείο θα τα αναρτά στην ιστοσελίδα του (https://ekloges.ypes.gr/) και τα διοχετεύει στα ΜΜΕ.

Δύο περίπου ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 9 το βράδυ, θα γίνει γνωστή η ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γ. Θεοδωρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Σχετικά Νέα