ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ κατά του Ν/Σ για την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων

Όπως αναμενόταν, η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε σε όσα προβλέπει το σχέδιο διαχείρισης των υπαίθριων συναθροίσεων που παρουσίασε την Πέμπτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καθως για τους δημοσιογράφους προβλέπεται περιορισμός στο συγκεκριμένο χώρο.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα του σχεδίου είναι το εξής: “H αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και τη αμοιβαία κατανόηση”.

Η επιστολή της Ενωσης Συντακτών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ έχει ως εξής
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Advertisement
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Σχετικά Νέα