

Ένα μη επανδρωμένο σκάφος των Χούθι φορτωμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα την Πέμπτη, χωρίς να προκαλέσει ωστόσο ζημιές σε πλοία στην περιοχή ή τον τραυματισμό μελών των πληρωμάτων τους, δήλωσε ο διοικητής του αμερικανικού ναυτικού, χαρακτηρίζοντάς το περιστατικό ως μια αποτυχημένη επίθεση.
Ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, ο οποίος ηγείται των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχουν γίνει πλέον 25 επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων που διέρχονται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά τους μειώνεται».
Σχετικά με σημερινό περιστατικό, ο Κούπερ δήλωσε: «Ήρθε σε απόσταση μερικών μιλίων από πλοία που επιχειρούσαν στην περιοχή – εμπορικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – και όλοι παρακολουθούσαμε την έκρηξη».
Πηγή Reuters
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.