ΕΡΤ: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας

Ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μη ζωντανή μετάδοση του αγώνα του πρωταθλητή του πινγκ πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη εξέδωσε η ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση, που την υπογράφει ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, Γιώργος Λυκουρόπουλος, τονίζει ότι «η ΕΡΤ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας».

Όπως υπογραμμίζεται, αμέσως μετά την πρώτη πρόκριση του Παναγιώτη Γκιώνη, που μετέδωσε ζωντανά η ΕΡΤ, υπήρξε γραπτό αίτημα προς την καθ’ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής OBS, με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. «Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε άμεσα από την ΕΡΤ η Ομοσπονδία του Πινγκ Πονκ αλλά και η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Και για τον Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;
Nωρίτερα, με ειρωνικό τρόπο είχε σχολιάσει η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη μη απευθείας μετάδοση του νικηφόρου αγώνα πινγκ πονγκ του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο.

«Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;» γράφει η ανάρτηση που εμμέσως απευθύνεται στην ΕΡΤ μετά το περιστατικό που δεν μεταδόθηκε απευθείας χθες και η προσπάθεια του χρυσού ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα