

Τις φήμες για το ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πραξικοπήματος στην Τουρκία που ήρθαν χθες Τρίτη στην δημοσιότητα συντηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προέβη σε νέες αναφορές, εμπλέκοντας μάλιστα σε αυτές και την Ελλάδα.
«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, επιδιώκοντας να αναδείξει τον πατριωτισμό του.
Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας και αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του, σύμφωνα με το κυπριακό σάιτ SigmaLive, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη».
Ο Ερντογάν μάλιστα σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών ο Κιλιντζάρογλου έπινε καφέ στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι χθες ξεκίνησε μια φημολογία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, ύστερα από ένα σαρωτικό μπαράζ συλλήψεων οπαδών του Γκιουλέν, από την αστυνομία.
Σχετικά Νέα
Ο στρατός του Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου.
Λιβύη: Νέα διαδήλωση με αίτημα να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρωθυπουργός Ντμπάιμπα
Περίπου πεντακόσιοι Λίβυοι βγήκαν στον δρόμο χθες Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απαιτώντας να.
Η Τουρκία απομάκρυνε εσπευσμένα 82 υπηκόους της από τη Λιβύη
Η Τουρκία προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην εσπευσμένη απομάκρυνση 82 υπηκόων της από τη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του το Σάββατο για.