Ερντογάν: Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να καταστρέψουν την οικονομίας μας

Νέες βολές κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας τες ότι επιδιώκουν να καταστρέψουν την οικονομία της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας παράλληλα λόγο για εχθρότητα και των δυτικών χωρών οι οποίες δεν το κρύβουν πια, αλλά και για «σιωπηλό εμπάργκο» κατά της χώρας.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, του AKP, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι αφού «η Τουρκία απέτρεψε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου με την ένδοξη αντίσταση του έθνους μας, αντιμετώπισε την εχθρότητα της Δύσης, που δεν κάνουν τον κόπο να την κρύψουν καν» και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ «επέλεξαν να επιδείξουν τις διαφορές που έχουν με τη χώρα μας, με την απειλή να καταστρέψουν άμεσα την οικονομία μας».

«Οι ευρωπαϊκές χώρες, από την άλλη, επέδειξαν την ίδια στάση με πιο έμμεσους και εκλεπτυσμένους τρόπους», συνέχισε και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υφίσταται ένα «σιωπηρό εμπάργκο που έχει περάσει σε άλλη διάσταση» και πως έλαβε άμεσα μέτρα για να ενισχύσει τα αδύνατα σημεία, όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο Haberler.com.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της οικονομίας λέγοντας για την αύξηση του πληθωρισμού ότι «φυσικά και υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού στη χώρα μας. Επιπλέον, η Τουρκία πέρα ​​από τον πληθωρισμό έχει αγωνιστεί και με τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Είναι σαφές ότι υπάρχει διόγκωση στον πληθωρισμό, όπως και στη συναλλαγματική ισοτιμία. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση των εργαζομένων μας, εάν χρειαστεί, εξετάζοντας τον πληθωρισμό τον επόμενο Ιούλιο».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου BOTAŞ και να μειώσει τον εταιρεικό φόρο στο 19%

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα