

«Οι οικονομικές θεωρίες δεν ισχύουν παντού, σε αντίθεση με τη φυσική ή τα μαθηματικά», είπε ο Ερντογάν. «Αυτές οι θεωρίες ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες και τη δύναμη μιας χώρας».
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκλείοντας για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο αυξήσεων των επιτοκίων στην οικονομία, σε ομιλία μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα εν μέσω επιτάχυνσης του πληθωρισμού κοντά στο 80%.
«Αυτό που χρειάζεται η Τουρκία δεν είναι αύξηση επιτοκίων, αλλά αύξηση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», δήλωσε ο Ερντογάν τη Δευτέρα στην Άγκυρα, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Η Τουρκία θα καθορίσει την οικονομική της πολιτική με βάση τα δικά της συμφέροντα και ανάγκες, πρόσθεσε.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς κατά 100 μονάδες βάσης στο 13% την περασμένη εβδομάδα, ως ανάχωμα στα σημάδια επιβράδυνσης της μεταποίησης.
Κανένας από τους 21 οικονομολόγους και αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg δεν περίμενε μείωση.
Σχετικά Νέα
Ο Πάπας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια, λέει ο γιατρός του Βατικανού
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφερε ο.
Από εγκεφαλικό πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη.
Πάπας Φραγκίσκος – Μια 12ετής θητεία σε αριθμούς
Ο πρώην καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο της Αργεντινής εξελέγη πάπας στις 13 Μαρτίου 2013..
ΓΓ ΟΗΕ για Πάπα Φραγκίσκο: Ο διχασμένος και ασταθής κόσμος μας θα γίνει καλύτερος αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του για ενότητα
O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε τα “βαθύτερα συλλυπητήριά” του για τον θάνατο του.