Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε πειρατείες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Ακάθεκτος συνεχίζει στην τακτική της έντασης και των προκλητικών δηλώσεων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει πειρατείες και ληστείες σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, σε ομιλία του στην Κερασούντα ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας, τη χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την Ελλάδα και τη Γαλλία, πρόσθεσε ότι «όσοι κάνουν τους μάγκες, επειδή τους ξεσηκώνουν οι πρώην αποικιοκράτες, τους συστήνω να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία τους».

Αναλυτικά, αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Oruc Reis, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζω πως θα λάβουμε σύντομα καλά νέα από εκεί».

«Ως τουρκικό έθνος, ούτε προσβάλλουμε τα δικαιώματα άλλων, αλλά ούτε επιτρέπουμε σε κανέναν να καταπατά τα δικαιώματά μας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην πειρατεία ή τη ληστεία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Κανείς δεν μπορεί να εγκλωβίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή κατά μήκος της Μεσογείου, στις ακτές της Αττάλειας. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων στις θάλασσες».

Καταλήγοντας, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι και τα 83 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία βρίσκονται στο πλευρό μας σε αυτό το ζήτημα. Συμβουλεύουμε όσους ενθαρρύνονται από πρώην αποικιοκράτες και αψηφούν την Τουρκία να διαβάσουν ξανά την πρόσφατη ιστορία τους».

Σχετικά Νέα