Επίθεση Τραμπ κατά Bitcoin: Είναι απάτη εναντίον του δολαρίου

Ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι το Bitcoin δεν είναι τίποτα άλλο από μία «απάτη», η οποία επηρεάζει την αξία του αμερικανικού δολαρίου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα και αυστηρά από τις αρχές της χώρας.

Μιλώντας στο Fox Business και ειδικότερα στον Στουάρτ Βάρνει, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για τα κρυπτονομίσματα. «Το Bitcoin απλά μοιάζει με μία απάτη. Δε μου αρέσει γιατί είναι ακόμη ένα νόμισμα, που ανταγωνίζεται το δολάριο. Θα πρέπει να ρυθμιστεί πολύ αυστήρα» είπε. Πρόσθεσε ότι θέλει το δολάριο να είναι το «νόμισμα του κόσμου».

«Είναι πολύ καλή εποχή να έχουμε ισχυρό δολάριο…ο καθένας θέλει να τοποθετήσει σε δολάρια, διότι το κρατάμε ισχυρό. Εγώ το κράτησα ισχυρό», δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Τζάστιν Στιούαρτ, συνιδρυτή της Seven Investment Management ο Τραμπ δεν έχει εντελώς άδικο να φοβάται για την επίδραση του Bitcoin στο δολάριο. «Το Bitcoin είναι επικίνδυνο γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει ένα επίπεδο αξιοπιστίας σε μία αναξιόπιστη αξία» λέει στο BBC και προσθέτει «Θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει νομίσματα, γιατί έχει απογειωθεί σε τέτοιο βαθμό, που έχει δημιουργήσει κάτι ελκυστικό, χωρίς ισχυρή οικονομική βάση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα