Επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: «Πανικός και χάος» καθώς καπνός τύλιξε το βαγόνι

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που είπε ότι βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Μπρούκλιν περιέγραψε το χάος στη σκηνή, λέγοντας ότι είδε πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα.

Όπως είπε ο μάρτυρας, οδηγός του μετρό ενημέρωσε ότι το τρένο καθυστέρησε λίγα λεπτά πριν αυτό τελικά φτάσει στην πλατφόρμα 36th Street στο Sunset Park και τότε ήταν που ξαφνικά καπνός κατέκλυσε το βαγόνι.

Στη συνέχεια άκουσε «αυτό που νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά τώρα γνωρίζοντας ότι ήταν πυροβολισμοί είμαι ευγνώμων, κρύφτηκα πίσω από μια από τις καρέκλες… Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτό που έχω ζήσει».

«Ήμουν στο μπροστινό μέρος του τρίτου βαγονιού και όλα συνέβησαν στο πίσω άκρο του ίδιου βαγονιού… Μόλις φούντωσε ο καπνός, άρχισε να καταβροχθίζει τα πάντα. Οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται προς στο μπροστινό μέρος του το αυτοκίνητο», είπε στο CNN.

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν με τραύματα από σφαίρες κατά την άφιξη των αρχών σε μια κλήση για πιθανή φωτιά στο σταθμό του μετρό 36th Street και 4th Avenue, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης είπε ότι δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί «αυτή τη στιγμή» στον σταθμό του μετρό, όπου πυροβολήθηκαν πολλά άτομα. «Πολλές μη ενεργές εκρηκτικές συσκευές» βρέθηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με το FDNY.

Ο μάρτυρας είπε ακόμη ότι ένας επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του βαγονιού που οδηγεί σε ένα ξεχωριστό βαγόνι, αλλά δεν μπορούσε να την ανοίξει.

«Υπήρχε αίμα στο πάτωμα. Υπήρχε πολύ αίμα στο πάτωμα. Και εκείνη τη στιγμή, δεν πίστευα ότι ήταν πυροβολισμοί γιατί ακουγόταν σαν πυροτεχνήματα. Το μόνο που είδα ήταν άνθρωποι να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να βγουν από την πόρτα που ήταν κλειδωμένη και απλώς επικράτησε πανικός, αλλά ευτυχώς, το τρένο πήγε γρήγορα στην επόμενη στάση και όλοι βγήκαν από το τρένο βιαστικά», είπε.
Ο ίδιος όπως είπε, φορούσε μάσκα στο τρένο, αλλά δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει πια γιατί ήταν «μαύρη από καπνό».

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ίδιου, περίπου 40 με 50 άτομα βρίσκονταν στο βαγόνι του μετρό μαζί του. Ο μάρτυρας είπε ότι προσπάθησε να κρυφτεί και να κάνει χώρο για μια ηλικιωμένη γυναίκα κοντά του. «Μου έδωσε ακόμη και το σπρέι πιπεριού της από την τσάντα της σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Μου το έδωσε και είπε να το χρησιμοποιήσω για κάθε περίπτωση», είπε.

Όπως είπε κατάφερε να τραβήξει ένα σύντομο βίντεο, αλλά ένας άντρας δίπλα του τον συμβούλεψε να αφήσει το τηλέφωνό του μακριά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα