

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αυτή την ώρα το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη. Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα της Παιδείας από την υπουργό και στελέχη του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για τις ενέργειες προετοιμασίας για την επόμενη σχολική χρονιά, τις σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τις προσλήψεις.
Όπως μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια του ΕΡΤΝews, Γεωργία Σκιτζή, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και θα ακολουθήσει σύσκεψη όπου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα όπως η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν και τα πρότυπα – πειραματικά και δημόσια Ωνάσεια σχολεία.
Να σημειωθεί ότι σε επιπλέον διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν εγκαίρως οι ανάγκες των σχολείων θα προχωρήσει φέτος η Κυβέρνηση. Ήδη έχουν προηγηθεί συνολικά 39.000 διορισμοί.
Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τον στόχο για την στήριξη του δημόσιου σχολείου . Έμφαση δίνεται και στο κομμάτι των διορισμών των νηπιαγωγών καθώς μεταξύ άλλων στόχος στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις και για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Η ελληνική πρωτοβουλία στο ΣΑ του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό χωρών σε ανθρωπιστική προσπάθεια
Σε κοινή δήλωση που εκφώνησε ο Έλληνας Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης με τους εκπροσώπους.
Το ν/σ για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων παρουσιάστηκε στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας
Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, παρουσίασε σήμερα (22/5) ο αναπληρωτής.
Κ. Τσιάρας: Ζητά την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο πλαίσιο της υπόθεσης έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παράνομες επιδοτήσεις, ο υπουργός Αγροτικής.
Δημοσκόπηση (Metron Analysis): Ξεπέρασε ξανά το 30% η ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, παραμένει δεύτερη η Ζ. Κωνσταντοπούλου
Υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου του 30% για τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου, με.