Επικεφαλής Ρεπουμπλικανών: Εξαρτάται από τον Μακρόν να αλλάξει πορεία και να λάβει υπ’ όψιν του τις πολιτικές προτάσεις μας

Ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας Les Republicains (LR), της τέταρτης δύναμης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι εξαρτάται από τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία και να λάβει υπ’ όψιν του τις πολιτικές προτάσεις του κόμματός του, αν θέλει να συνεχίσει να κυβερνά μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας.

“Αυτός υπήρξε αλαζόνας και τώρα καλεί σε βοήθεια”, είπε ο Κριστιάν Ζακόμπ.

Αν και δήλωσε ότι “η στάση μας είναι πολύ σαφής, βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση και θα παραμείνουμε”, είπε ο επικεφαλής των LR, η οικονομική πλατφόρμα των οποίων κινείται σε κοινές κατευθύνσεις με τις θέσεις της οικονομικής πολιτικής του προέδρου της Γαλλίας, πρόσθεσε: “Εξαρτάται από τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία και να λάβει υπ’ όψιν του τις πολιτικές προτάσεις μας. Θα καταθέτουμε κάθε φορά προτάσεις”.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκινά σήμερα το απόγευμα διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των γαλλικών πολιτικών κομμάτων, αρχής γενομένης με τον επικεφαλής των LR.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα