Επ’ αόριστον αποχή από την έκδοση ΑΜΚΑ στα ΚΕΠ

Κινητοποίηση μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σχετικά με τον ΑΜΚΑ, ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα ΚΕΠ είναι ανοικτά και εξυπηρετούν τους πολίτες για όλες τις υπηρεσίες πλην της έκδοσης και της μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ. Κατ’εξαίρεση θα γίνεται απόδοση ΑΜΚΑ στα νεογέννητα. Έτσι, όσοι θέλουν να εκδώσουν νέο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του ΕΦΚΑ έως ότου επιλυθεί το θέμα με τα ΚΕΠ.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ, προχώρησε στην κινητοποίηση, ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ και που αφορούν την απόδοση ΑΜΚΑ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ζητά “Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, Σύσταση και λειτουργία γραφείων ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και των γραφείων ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ”.

Μιλώντας στο news24/7.gr, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων, Αναστάσιος Βραδής τόνισε πως “Η κινητοποίηση γίνεται για να προστατευτούν οι συνάδελφοί μας μέχρι να υπάρξει το νέο πλαίσιο που ζητάμε. Επί δύο χρόνια στέλνουμε συνεχή έγγραφα για το γεγονός ότι υπάρχουν κενά στη διαδικασία που μπορεί να εκθέσουν τους συναδέλφους, όμως το υπουργείο Εργασίας δεν απαντάει. Την περασμένη Τετάρτη βρεθήκαμε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, περιμένοντας τους εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης) όμως δεν εμφανίστηκε κανείς. Συνεπώς ξεκινάμε από σήμερα την κινητοποίησή μας επ’αόριστον”.

Όσο για τον χρόνο που επέλεξαν να απέχουν από τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απαντά πως γίνεται προεκλογικά, καθώς είχαν δεσμεύσεις ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση επίλυσης ορισμένων από τα ζητήματα, ωστόσο διαπίστωσαν πως η Βουλή έκλεισε ενόψει εκλογών, χωρίς να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Σχετικά Νέα