Εντός των επόμενων ωρών η έκδοση επταετούς ομολόγου

Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά μέσα στις επόμενες ώρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η χώρα μας θα προσπαθήσει να αντλήσει έξτρα χρήματα από τις αγορές με ικανοποιητικούς όρους, σημείωσε.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, «φιλοδοξία είναι να μην αγγίξουμε το ‘μαξιλάρι’ ούτε τον Ιούνιο», ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ σήμερα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Για τις προβλέψεις του ΔΝΤ για ύφεση 10% και ανεργία 22,3% στην Ελλάδα φέτος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι ο ίδιος βρίσκεται πιο κοντά στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ύφεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο 5% έως 10% προσθέτοντας ότι «πάρα πολλές φορές στο παρελθόν το ΔΝΤ έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του και για την ανεργία και για την ανάπτυξη και για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Πρόσθεσε πάντως ότι «η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση εφέτος», το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από την έκταση της κρίσης, ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο και τον τρόπο αντίδρασης στον τουρισμό και σε κάποιους άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα