

Νέα ένταση προκαλεί στο βόρειο Κόσοβο ο θάνατος ενός αστυνομικού και ο τραυματισμός ενός άλλου κατά την ανταλλαγή πυρών έξω από το χωριό Μπάινσκο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα ξημερώματα της Κυριακής περίπολος της συνοριακής αστυνομίας του Κοσόβου παρατήρησε ότι δύο φορτηγά τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί κάθετα σε δρόμο που οδηγεί προς το χωριό Μπάινσκο. Ζήτησε ενισχύσεις και όταν έφτασαν αλλά τρία περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες από την κατεύθυνση του χωριού. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ο ένας εκ των οποίων λίγο αργότερα κατέληξε, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου ‘Αλμπιν Κούρτι χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την ένοπλη επίθεση κατά των αστυνομικών και κατηγόρησε «εγκληματικές ομάδες που ελέγχονται από το Βελιγράδι».
Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι επιστρέφει εσπευσμένα από την Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η Οσμάνι σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο επίσης κατηγόρησε «σερβικές εγκληματικές συμμορίες» για τον θάνατο του αστυνομικού και υποστήριξε ότι «έχουν την πολιτική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη του επίσημου Βελιγραδίου». Από σήμερα το πρωί οι αρχές του Κοσόβου έκλεισαν όλες τις συνοριακές διαβάσεις στον βορρά που οδηγούν προς την Σερβία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.