

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε, για πρώτη φορά, στη συνθετική άσκηση της USAFE-AFAFRICA WARFARE CENTER (UAWC) με την επωνυμία «Spartan Warrior 23-2».
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από 19 κράτη.
Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με τη Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, η οποία στελεχώθηκε με προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης και της 116 Πτέρυγας Μάχης.
Σκοπός της άσκησης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν η δημιουργία ενός συνθετικού ρεαλιστικού περιβάλλοντος για την εκπαίδευση σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο των συμμαχικών δυνάμεων, με τη διεξαγωγή σύνθετων αποστολών σε όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με τη ΜΕΣΕ να συμμετέχει από τις εγκαταστάσεις της, μέσω της διασύνδεσης σε διαβαθμισμένο συμμαχικό δίκτυο, με τους Τακτικούς Εξομοιωτές που διαθέτει.
Σχετικά Νέα
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.