

Νέα διψήφια αύξηση κατέγραψαν οι τιμές εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία τον Απρίλιο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 10,9%.
Ο αντίστοιχος δείκτης του Απριλίου 2022, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2021, είχε παρουσιάσει αύξηση 20,2%.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών κατά 10,9%, τον μήνα Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, οφείλεται: α) στην αύξηση κατά 3,0% του δείκτη τιμών της φυτικής παραγωγής και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας ελαιόλαδο, και β) στην αύξηση κατά 22,0% του δείκτη τιμών της ζωικής παραγωγής.
Σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2023, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση 1,8%.
Ο μέσος σταθμικός Δείκτης Εκροών του δωδεκαμήνου Μαΐου 2022 – Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2021 – Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 13,9%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 2,0% έναντι αύξησης 25,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Απριλίου 2022 με τον Απρίλιο 2021.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών κατά 2,0%, τον μήνα Απρίλιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2022, οφείλεται: α) στην αύξηση κατά 0,7% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας ζωοτροφές και β) στην αύξηση κατά 9,5% του δείκτη τιμών του σχηματισμού παγίου κεφαλαίου.
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική άνοδο
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς η συμφωνία.
ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με μεγάλη άνοδο
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε χθες, Δευτέρα (12/5) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η.
Πανηγυρικό κλείσιμο στη Wall Street μετά την προσωρινή μείωση των δασμών μεταξύ Κίνας – ΗΠΑ
Θετικά κινήθηκαν σήμερα Δευτέρα (12.5.2025), οι δείκτες στη Wall Street αφού οι ΗΠΑ και.
Ταμείο Ανάκαμψης: Με πόρους του γίνονται οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και.