Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Αρχίζει η χρηματοδότηση για 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την ονομασία “Know your customer”. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που παρουσιάστηκε παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σύσσωμου του επιτελείου του υπουργείου Ανάπτυξης, θα αφορά σε 60.000 επιχειρήσεις σε πρώτη φάση.

Στόχος, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είναι το πρόγραμμα να απευθύνεται σε έως και 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα και με τον στόχο που έχει θέσει η ΓΣΕΒΕΕ.

Με βάση όσα ανέφερε ο υπουργός, το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο θα έρθει να δώσει λύση στον γρίφο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να λάβουν χρηματοδότηση από τις συστημικές τράπεζες.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Κατά την παρουσίαση του χρηματοδοτικού προγράμματος, ο κ. Γιώργος Ζαββός, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς στόχους του προγράμματος. Όπως είπε:

– Πρώτος στόχος είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση των δανειοδοτούμενων επιχειρήσεων, η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

– Δεύτερος στόχος είναι η μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

– Και τρίτος στόχος είναι η εξωστρέφεια.

“Γι’ αυτό και δέσμευσή μας είναι να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή πιστοποίηση που μας θα δώσει τη δυνατότητα να είμαστε ο πρώτος ελληνικός φορέας με επενδύσεις σε μη-κράτη μέλη όπως τα Δυτικά Βαλκάνια έως 100 δισ. ευρώ, έως το 2027”, ανέφερε.

Ενώ πρόσθεσε ότι “σε περίοδο μεγάλων κρίσεων αποτελούν και δικές μας επιδιώξεις η καινοτομία και η εξωστρέφεια. Η ΕΑΑ βρίσκεται εδώ ώστε να διασφαλίσει ότι τα οφέλη να είναι προσβάσιμα σε όλους”.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Αθήνα Χατζηπετρου τόνισε ότι “σε κάθε ευρώ που μοχλεύουμε βγαίνουν τρία στην ελληνική επιχειρηματικότητα, γεγονός που αποτελεί πολύ καλό δείκτη. Έχουμε κάτω από 0,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια”

Πρόσθεσε ότι “το data as a product είναι ένα εργαλείο ανάλυσης για το επιχειρείν για να δίνουμε πιο στοχευμένες λύσεις στις επιχειρήσεις”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα