

«Καμπανάκι» έκρουσε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, μέσα από την εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο», λέγοντας ότι ενδέχεται τις επόμενες μέρες στην περιοχή της Ελασσόνας να σημειωθεί μετασεισμός ύψους 5 με 5,5 της Κλίμακας Ρίχτερ.
«Ακόμα καλά κρατεί η μετασεισμική ακολουθία. Χθες βράδυ έγινε μετασεισμός 4,1 – 4,2. Ανάλογα που γίνονται οι μετασεισμοί, υπάρχει διαφορετική αισθητότητα. Ένας σχετικά μικρός μετασεισμός αλλά σε συγκεκριμένο σημείο, τοπικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Μέχρι να ξεθυμάνει η ακολουθία, τα κτίρια που έχουν προβλήματα δεν μπορούν να κατοικηθούν» δήλωσε ο κ. Παπαζάχος.
Τόνισε δε, ότι τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρχει ισχυρός μετασεισμός ύψους έως 5,5 Ρίχτερ στην περιοχή τις επόμενες μέρες.
«Σεισμοί 6,3 όπως ο κύριος σεισμός στην περιοχή, δεν μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς σε μεγάλη απόσταση. Είναι σεισμοί ψωμοτύρι για τον ελληνικό χώρο. 6,3 είναι το ετήσιο μέγεθος στον ελληνικό χώρο. Κάθε χρόνο έχουμε έναν τέτοιο ή μεγαλύτερο. Αλίμονο αν φοβόμαστε ότι αυτοί οι σεισμοί θα αναστατώσουν την ευρύτερη σεισμικότητα» πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.
Όταν η Aegean «ξέχασε» την αξιοπρέπεια: Μητέρα με σκλήρυνση κατά πλάκας αποκλείστηκε από πτήση
Ένα προγραμματισμένο ταξίδι ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για μια μητέρα με σκλήρυνση κατά.
Άλιμος: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον άνδρα να κρατά αγκαλιά το βρέφος
Ένα νέο στοιχείο μπαίνει στο “μικροσκόπιο” των ερευνών για την υπόθεση εγκατάλειψης και πιθανής.
Ελληνικό: Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τον θάνατο τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό,.