ΕΛ.ΑΣ.: Πανό, κοντάρια και κράνη εντοπίστηκαν στα 2 υπό κατάληψη κτίρια σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα – Η ρευματοκλοπή και οι προσαγωγές

Δύο υπό κατάληψη κτίρια σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα εκκενώθηκαν ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024) το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικών εισαγγελικών παραγγελιών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και των Ο.Π.Κ.Ε.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 πανό, 28 ξύλινα κοντάρια, 8 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 9 κράνη, 11 τεμάχια υφάσματος, μπλούζα και γάντι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διαπιστώθηκε ότι στο κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα λάμβανε χώρα ρευματοκλοπή, ενώ από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε προσαγωγή 8 ατόμων, που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση απ’ αυτό.

Τα κτίρια αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι προέβησαν σε ενέργειες ασφάλισής τους.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε εικόνες από τα ευρήματα στις καταλήψεις και την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα