

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι από χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.
Παράλληλα, σημειώνει ότι “παρόμοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί ή θα εκδίδονται και από άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες, ανάλογα με την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων”.
Η συγκεκριμένη υποχρέωση για αντιολισθητικά μέσα ισχύει και για τα οχήματα που εισέρχονται από άλλες περιφέρειες στο οδικό δίκτυο του νομού Αττικής ή κινούνται μεταξύ περιφερειών της υπόλοιπης χώρας, όπου ισχύουν κατά περίπτωση διαφορετικά μέτρα οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με όσα τονίζει ακόμη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής: “Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.
Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας”.
Επιπλέον, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.
Η ΕΛΑΣ μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο”.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.