ΕΛ.ΑΣ.: Κάμερες στις στολές των αστυνομικών ενόψει Πολυτεχνείου

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία σήμερα οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες θα φέρουν στον εξοπλισμό τους φορητές κάμερες κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γ.Α.Δ.Α.

❗Εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, κατά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γ.Α.Δ.Α. στο πλαίσιο συναθροίσεων ενόψει του εορτασμού της 50ης Επετείου του Πολυτεχνείου, σε δημόσιους χώρους της Αθήνας.
👉https://t.co/dAlb1LzmCr

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) November 17, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ήδη βρίσκονται από σήμερα επί ποδός στην Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου, περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Από αυτούς οι 1.300 ανήκουν στις 64 διμοιρίες των ΜΑΤ που θα διατεθούν, ενώ ελικόπτερα και drones θα δίνουν την εικόνα από αέρος προκειμένου να κατευθύνουν της επίγειες δυνάμεις.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι αύρες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα οι Αίαντες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα επίμαχα σημεία σε περίπτωση που εκδηλωθούν επεισόδια ή εντάσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και αυτά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα