Έκτη σερί ανοδική συνεδρίαση για το αργό

Μικρές μεταβολές σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για τα υψηλά επιτόκια και την παγκόσμια ζήτηση οδήγησαν τους επενδυτές να υιοθετήσουν πιο επιφυλακτική στάση μετά το άλμα 6% της προηγούμενης εβδομάδας εν μέσω φόβων ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή θα προκαλέσει διαταραχές στον εφοδιασμό.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 8 cents ή 0,1% και έκλεισε στα 76,92 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Ιανουαρίου, με το συμβόλαιο να συμπληρώνει παράλληλα έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Το Brent του Απριλίου στο μεταξύ, έχασε 19 cents ή 0,2% στα 82 δολ. το βαρέλι.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα έχει δείξει στις αγορές ότι σχεδιάζει να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός κινείται στον στόχο του 2%. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επιβραδύνει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη, πλήττοντας ταυτόχρονα και την πορεία της ζήτησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα