

Με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα έφυγαν οι ληστές, που τα ξημερώματα του Σαββάτου ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, αφού η λεία τους ήταν πράσινα, μοβ, κόκκινα 50ευρα και 20ευρα.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς, αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, με το οποίο εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι οι απόπειρες των ληστών είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, είναι το έντονο μελάνι που χρησιμοποιείται και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, ενώ δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.
Το ΑΤΜ στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα και έτσι οι δράστες έφυγαν στην ουσία με άδεια χέρια, αφού τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα και επομένως άχρηστα.
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας
Σε σοβαρό τροχαίο ενεπλάκη ο γνωστός δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, με αποτέλεσμα το όχημα που.
Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση για τα ισόβια από τον δικηγόρο του Αναγνωστόπουλου
Σε ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό.
Δυνατή χαλαζόπτωση στη Λαύκα Στυμφαλίας
Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός πλέον να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο στην.
Στην Ελλάδα στελέχη του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας
Η αποστολή του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας (IHEDN) εντάσσεται στο πλαίσιο.